BARVANJE VHODNIH VRAT

NASVETI ZA BARVANJE VHODNIH VRAT IN VZDRŽEVANJE LESNE LAZURE

Čistilni-set-ADLERNegovalni-set-ADLERBrezplačni strokovni nasveti mizarja za obnovo barve na obstoječih vratih.

Premazi in barve za barvanje vhodnih vrat in notranjega pohištva nikakor ni enako, potrebno se je zavedati dejstva zunanjih vplivov, ki jih vrata prenašajo. Zakaj se bojite kupiti vhodna vrata iz lesa, ker imate predsodek vzdrževanja vhodnih vrat? Ne bojte se, barvanje lesenih vhodnih vrat postaja čedalje bolj kvalitetno, lesena vhodna vrata barvamo z vodnimi dvokomponentnimi barvami s sistemom tankoslojnega nanašanja barve, tukaj moramo vedeti, da gre za delikatno delo, ki ga kupci vrat ne poznajo, veliko je podjetji, ki na vhodna vrata nanašajo debeloslojne barvne lazure, ki jih je zelo težko obnoviti. Velik problem tovrstnih lazur nastane ob različnih udarcih po površini vrat ali pa poškodbi vhodnih vrat s točo, ki barvo mehansko poškoduje, v tem primeru se nanos barve loči od površine lesa, s časom na teh delih sloj lazure poči in v ozadje prične prehajati zmrzal in vlaga. Les se prične deformirati, barva pa je čedalje bolj odstopljena od površine lesa. P.s. Vir slik pridobljen iz podjetja DO-RAL Škofja Loka.

KAJ NAREDITI ČE BARVA ODSTOPA OD VRAT ALI IZDELKOV IZ LESA?

Kot prvo nujno potrebno reakcijo, les moramo zaščititi z novim nanosom barve ne glede na sistem osnovne barve, ki je predhodno skrbel za zaščito lesa. Nujno potrebno morate vedeti na kakšni bazi bazira vaša barva ali lazura katero morate obnoviti, poznamo barve na vodni osnovi, barve na topilih, te skupine pa se naprej še ločujejo v več segmentov. Če ne veste kakšna je osnova vaše barve raje pokličite mizarja ali podjetje, ki je izdelovalo vaša vhodna vrata.

NA KAKŠNE TEŽAVE NALETIMO PRI OBNAVLJANJU VHODNIH VRAT?

Težavnost obnavljanja in barvanja pri debelo slojnem sistemu se izrazi v opremi ki jo potrebujemo za vzdrževanje lesnih lazur ali pokrivni barvi po RAL lestvici ali NCS. Debeli sloj barvanja lahko dosegamo samo s pumpnim sistemom špricanja barve na vrata, ki pa za vgrajena vhodna vrata pomenijo problem zaščite končanega fasadnega sloja, krilo se pri takem vzdrževanju običajno odpelje v lakirnico in se ga pripravi za barvanje in lepotno preobrazbo vseh prask na vratih in morebitnih udrtin, ki so v dobi desetih let nastale na izdelku. Podboj vhodnih vrat obarvamo na licu mesta. Odprtino prehoda primerno zaščitimo in zapremo, saj barvanje krila pomeni dvodnevni čas brez vrat pri vas doma.

ZAKAJ MENIMO DA JE TANKOSLOJNI SISTEM BOLJE UPORABITI

Enostavno: ker vsak neizkušen človek lahko taka vrata pobarva kar sam, prednost obnavljanja vhodnih vrat doma ni le v ceni ampak tudi v tem, da kril nikamor ni potrebno voziti, med zaščito vhodnih vrat lahko mirno spite pri zaprtih vratih. Naša strategija temelji na dejstvu:  “zakaj bi zaračunavali vzdrževalna dela barve mi, če pa vsak sam svoj mojster to lahko naredi doma sam”? Naj bo vaš hobi barvanje lesenih vrat po 10 letih, mi ne verjamete, prepričajte se o kvaliteti vhodnih vrat v Mizarstvu Oblak Boštjan Žiri, poleg izdelave vrat nudimo negovalni set za vhodna vrata avstrijskega podjetja Adler.

KAJ POMENI KVALITETA MODERNIH ALI OBIČAJNIH VHODNIH VRAT IZ VIDIKA FINALNE ZAŠČITE?

Kvalitetna vhodna vrata morajo imeti kakovostno finalno zaščito, manj vzdrževanja in dolgo dobo barvne zaščite. Zaščitni sistemi z lazurami Adler se obnavljajo po desetih letih. Obnavljanje je odvisno od vremenskih vplivov čez celotno leto. Negovanje oken in vhodnih vrat pa lahko opravimo že po petih letih, odvisno kje v Sloveniji živite, navodila za negovalni set dobite pri nas.

DEJSTVO PRI LESU MIMO KATEREGA NE MOREMO IN NOČEMO:

les je živi material, ki diha, se krči in razteza, barvo je potrebno obnoviti, naj pa to ne bo vaše breme ampak veselje in sproščanje misli ob napornih delavnikih. Osvežimo les skupaj in glejmo masivni les kot naravno bogastvo Slovenije vsak dan v vašem domu. Če dvomite v svoje znanje, pa z velikim veseljem pri obnovi pomagamo v našem podjetju.

Več na temo: Dodatne informacije za vrata

ŽELITE ODGOVOR NA VAŠE VPRAŠANJE, Pišite nam: 

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Zadeva

Kontaktna številka (obvezno)

Vaše sporočilo