BREZPLAČNI NASVETI ZA NOTRANJA VRATA

NAKUP NOTRANJIH VRAT JE ENOSTAVEN A ZAHTEVEN !!!

Bela notranja vrata utori in crte v kriluNakup notranjih vrat po meri ali naročilu na eni strani ni zahteven po drugi strani pa je lahko pameten nakup ali nakup vrat pri katerem za vaš denar ne dobite tega kar bi lahko dobili. Kvaliteta notranjih vrat se od proizvajalca vrat do drugega izdelovalca lahko bistveno razlikuje. Materiali za notranja vrata niso kakovostni, prav tako je bistvenega pomena finalna zaščita vrat, laki so zaradi ekologije in zdravstvene narave zaščite delavcev pri sami uporabi le teh občutno po kvaliteti padli. Slabša je fizična odpornost, ki pa je bistvenega pomena pri raznih praskah in udarninah na vratni površini. Notranja vrata katera izdelujemo dandanes nudijo obilo raznovrstnega okovja za vrata, le ta so s sistemi vidnih nasadil in sistemov skritih pantov, kateri delajo in nosijo težo krila ves čas in ob odpiranju vrat še dodatno obremenijo položaj vratnega okovja, kot so (panti oz. vratna nasadila bolj slovnično povedano). Kakovost vratnih tečajev mizarji vidimo predvsem v smislu dolgoročne časovne dobe, katera se iz prakse izkaže v kvaliteti na dolgi rok. Na žalost moramo tudi mi poleg našega dela kontrolirati proizvajalce z okovjem in ostalimi materiali za izdelavo notranjih vrat nenehno kontrolirati in preverjati mogočno slabšanje kvalitete zaradi nizke cene produkta. Cena notranjih vrat tako postane lahko med posameznimi ponudniki relativna.

NASVET ZA NAKUP NOTRANJIH VRAT IZ NAŠE STRANI:

Prepričajte se najprej o kvaliteti vrat katere kupujete in seveda cenik vrat kateri vam pove za kakšno ceno in rang vrat sploh lahko kupite. Cene varirajo tudi glede na modele vrat in vrste masivnega lesa, katerega v sklopu vrat želite imeti. Nasvet za izbiro lesa vrat seveda spet pove cenovni rezultat, cena masivnega lesa v bolj trdi obliki, kot so hrast, jesen, bukev… so na žalost višji finančni zalogaj, kot pri nakupu vrat iz manj trdega lesa, kot so smreka, jelša, lipa…

ZAKAJ CENE LESA VPLIVAJO NA CENE VRAT ???

Enostavno povedano je masivni les smreke in podobno mehkejši, les smreke je v Sloveniji doma in ga je predelati lažje, ker je mehkejši in smreka, kot sama drevesna vrsta je ravna in zaradi tega pri razrezu ni veliko odpadnih elementov.  Masivni les hrasta se od smreke razlikuje po tem, da ga je bistveno manj, ima bistveno več grč katere v veliki meri moramo za izdelavo vrat izrezati in hlodovina hrasta je običajno bolj kriva in posledično pri razrezu lesa za elemente vrat moramo več lesa dati v odpadek. Poleg izrezov je seveda še faktor krivljenja lesa večji pri trdem lesu, kot pri mehkem in posledično nastane več odpadka lesa, katerega lahko samo še skurimo. Cena masivnega lesa primerjalno:  hrast cca 1000 eur,  smreka cca 350 eur na trgu. Torej po tem lahko sklepamo zakaj so vaša vrata dražja zaradi izbora lesa, katerega mizar pri delu uporablja.

ČE NE VESTE KJE KUPITI KAKOVOSTNA VRATA POGLEJTE NA SPODNJO POVEZAVO:

Mizarstvo Oblak Boštjan Žiri s tradicijo in referencami izdeluje vrata za vas.

 • vrata po meri za notranje prostore
 • vhodna vrata v stanovanje
 • gladka notranja vrata
 • furnirana notranja vrata
 • prehodna vrata
 • unikatna vrata
 • lesena notranja vrata
 • moderna notranja vrata
 • vrata s steklom
 • steklena notranja vrata
 • stranska vrata
 • rustična vrata

ŽELITE ODGOVOR NA KAKRŠNOKOLI VPRAŠANJE V ZVEZI Z VRATI, Pišite nam: 

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Zadeva

Kontaktna številka (obvezno)

Vaše sporočilo