NOTRANJA VRATA S SKRITIMI PODBOJI

SODOBNA NOTRANJA VRATA S SKRITIMI PODBOJI ALU IZVEDBE

Prostori v katerih bivamo danes postajajo čedalje bolj veliki, združeni in opremljeni s sodobnimi materiali in opremo v interjerju. Modernost takih zgradb temelji na manjšem številu vrat a so le ta večja in bogatejša na prvi pogled, saj predstavljajo moderne linije vrat, rahlo zaobljenost robov in niso vpadajoča v oko. Trend vrat tako prehaja v skrite sisteme okovja in podboja samega. Trenutno vrata Slovenije odpirajo nov dizajn, kjer so vratna krila poravnana s steno in pri tem podboj ni viden. Nevidna notranja vrata tako postanejo manj vpadljiva na prvi pogled pri čemer pa funkcija vrat ne izgubi svoje vrednosti.

Več na temo vrat s skritimi podboji lahko dobite na tej povezavi!

BARVE VRAT IN NAČIN PRILAGODITEV NEVIDNIH SISTEMOV V ZIDOVE

Barve v prostoru lahko poudarijo vrata ali pa skrijejo, pri čemer postanejo neopazne in nepomembne v interjerju. V vsakem primeru pa morajo vrata s skritimi podboji imeti kvalitetno funkcijo tesnenja zvoka, raznih neprijetnih vonjav in toplote med prostori. Ker vrata brez podboja niso izdelana v polni obliki, lahko v bolj temnih prostorih umestimo v notranja vrata steklo katerega konstrukcijsko nosi ALU izvedba okvirja na obodu krila. Glavni namen steklenih vrat dosega cilj » čim večjega prehoda svetlobe v temnejše prostore« za to v temne hodniške predele stanovanja pogosto izdelujemo steklena vrata s skritimi podboji, ki so v stilu z ostalimi vrati našega interjerja. Informacije za nego barve vrat in sisteme barvanja dobite tukaj.

vrata-s-skritimi-podboji

IZVEDBA VRAT BREZ PODBOJA

Kot že prej omenjeno lahko vsaka vrata poudarjamo bolj intenzivno ali pa jih enostavno maskiramo v enotno barvo zidu. Prednosti nevidnih notranjih vrat so prav v temu, da lahko krila vrat poravnamo s steno, ki jih lahko naknadno obarvamo v jupol barvo, pri kateri postane izgled vratnega krila enake strukture in barve kot vaša zidna površina v prostoru.

Izvedbe vrat s skritimi podboji poznamo naslednje:

 • klasična notranja vrata DOORLINE poravnana z zidom (mere 2100 x 850 mm )
 • do stropna vrata s skritimi podboji
 • steklena vrata s skritimi podboji v enaki izvedbi kot klasična lesena vrata
 • notranja vrata DOOR-LINE z nadsvetlobo lesene izvedbe
 • lesena vrata v kombinaciji s steklom
 • lesena vrata ali steklena z drsnim sistemom »v steno ali ob steni«

MATERIALI ZA VRATA S SKRITIMI PODBOJI in CENA

Cena nevidnih notranjih vrat pogojuje vrsto materialov kateri so vgrajeni v vrata in dimenzije samega izdelka. Bela vrata s skritimi podboji cenovno stanejo manj kot lesena vrata v furnirani izvedbi, saj cena materiala in posledično dodatno vloženega dela pomenijo dodaten strošek izdelka. Poleg furnirja ali barve po RAL lestvici, velikost vrat pogojuje med drugim tudi število vratnih nasadil (večja je površina vrat, več nasadil moramo namestiti na vrata) saj debelina krila z nevidnim ALU podbojem NI 40 mm, kot je standard debeline kril ampak je 50 mm. Krila s skritim sistemom okovja imajo »folc na katerega pritiska tesnilna guma«

detajel_alu_podboj

KLJUKE ZA VRATA S SKRITIMI NASADILI in NEVIDNI PODBOJ

Vratne kljuke so običajno pika na (i) za vsa notranja ali vhodna vrata saj dizajn kljuke naredi vrata še lepša. S pravo izbiro vratnih kljuk HOPPE lahko dosegamo odličen dizajn vrat in seveda funkcijo, ki jo vratna kljuka nudi v procesu odpiranja in zapiranja vratnega krila. Kvalitetne vratne kljuke nudijo dober oprijem v roko, lep izgled in oblika kljuk, ter nemoteno in tiho delovanje med samim odpiranjem. Vratna kljuka je serijski element vsakih vrat pa vendar le pravi izbor ni zanemarljiv, še kako lepa notranja vrata lahko z nepravilnim izborom vratne kljuke pokvarimo estetiko vrat.

Pomen kljuke za vrata vsebuje naslednje elemente: 

 • funkcionalnosti
 • ergonomičnosti
 • uporabnost
 • narejena iz odpornih materialov kot so: (inox, kvalitetne barve…)

Velik pomen vratnih kljuk pa iz naše strani namenjamo samemu proizvajalcu. Kljuka mora biti lepa uporabna in cenovno dostopna, posebej pomemben podatek za nakup kljuk pa seveda mora proizvajalec stati za svojim produktom in ustrezno nuditi garancijo na kljuke ter odpravljati morebitne napake, ki se lahko zgodijo vsakomur, ki dela in posledično greši.

hoppe-kljuke

Kupujete vrhunsko kljuko za vrata? (oglejte si modele vratnih kljuk HOPPE, TUPAI)

Nasveti za nakup kvalitetne kljuke za vrata:

 • pameten izbor modela kljuke
 • izbor lepe barve, materiala
 • tržno znani dobavitelji kljuk, kot so: HOPPE, TUPAI…