LESENA PROTI VLOMNA VHODNA VRATA

NASVET:  ZAKAJ NAREDITI MOČNA VHODNA VRATA ?

vectockovna-varnostna-kljucavnicaKdaj ste se nazadnje vprašali “kakšna vhodna vrata so prava za vaš dom” Nasveti za proti vlomna vhodna vrata v stanovanje ali vašo prelepo hišo. Moderna vhodna vrata in klasična vrata v stanovanje delujejo kot primarna prepreka za vstop v stanovanje ali več stanovanjske hiše. Najbolj pomemben dejavnik vhodnih vrat pomeni varnost in dobro počutje tistega, ki za vrati stanuje. Tukaj govorimo predvsem o vratih, ki imajo večtočkovno zaklepanje in dodelane varnostne sisteme za preprečitev vloma skozi vrata.

POMEN KVALITETNIH VHODNIH VRAT?
Kakovostna vhodna vrata iz lesa
morajo imeti dobro tesnenje vrat, vse varnostne sisteme proti vlomu in trdnost lesa, ki z lastnostjo trdote materiala dodatno stabilizira vsa okovja, ki preprečujejo vlom. Certifikat okovja in ostalih delov vrat govori o prepričanju kakovosti okovja, ki je vgrajen v lesena vrata. Vrata mizarstva Oblak, odražajo vse lastnosti za preprečitve vdora nepridiprava.

CENA VHODNIH VRAT NI EDINI RAZLOG ZA NAKUP, VPRAŠAJMO SE KAJ IZDELEK PONUJA!

Proti vlomna vhodna vrata poleg varnostnega večtočkovnega okovja mora imeti še: varnostni cilindrični vložek, ki je zaščiten proti lomu, varnostno garnituro Hoppe, ki ima certifikat kakovosti in še dodatno pokrivalo čez cilindrični vložek, močne 3D nastavljive pante in seveda kakovostno vgradnjo, ki pa ni pomembna samo iz vidika vloma, ampak tudi funkcionalnosti odpiranja in zapiranja vhodnih vrat. Preprečevanje vloma v hišo ne rešimo samo s sistemom zagotovitve varnosti vrat, najboljši ukrepi proti vlamljanju temeljijo na splošni previdnosti ljudi v hiši, čeprav so močna vhodna vrata zelo pomembna, moramo biti previdni pri nakupu cilindričnih vložkov, ki pa se ravno tako cenejše različice lahko odklenejo z žicami ali pa se jih enostavno iz zunanje strani zlomi. Lom cilindra lahko preprečimo z varnostno zaščito, ki sega čez cilinder in tako dodatno zaščitimo lomljenje kljub slabši kakovosti vložka. Cilindri za vhodna vrata ISEO R6 že omogočajo certifikate proti lomu in možnosti odklepanja profesionalnih vlomilcev. 

SLIKA: PROTIVLOMNA VHODNA VRATA IN ČITALEC PRSTNIH ODTISOV

Možnost odklepanja in odpiranja vrat s prstnim odtisom. Slika varnostne tri točkovne ali pet točkovne ključavnice, prikazuje vgraditev varnostnih sistemov na vhodna vrata. Nasvet iz naše strani glede novogradnje hiše, kjer se ključi posojajo različnim izvajalcem del so iz naše strani taki, da pred pričetkom obnove vrat ali pa gradnje hiše in zapiranje z vrati vgradite osnovni cilinder za zaklepanje vrat v času gradnje. Ko se adaptacija hiše končuje in potrebujete menjavo klasičnega cilindra na vhodnih vratih za varnostni cilindrični vložek, enostavno starega demontirate in zamenjate z novim, katerega nobeden izmed vaših predhodnjih izvajalcev del na hiši nima ustreznega ključa, s katerim bi lahko še vedno poskrbeli za odklepanje vrat. Običajna praksa vdiranja v stanovanja ali hiše opravijo ne pridi pravi skozi okna ali stranska vhodna vrata, zato je naše priporočilo poleg kvalitetnih vrat tudi hišni alarem, ki je varnostni sistem za preprečevanje gibanja znotraj omejenih prostorov.

KAKO NASTAVITI EKEY ČITALEC ZA ODKLEPANJE VRAT

Ponudba obsega dobavo kvalitetnih čitalnikov prstnih odtisov Ekey. Nastavitve in brošuro osnovnega modela dobite skupaj z vhodnimi vrati, ki jih izdelamo v Mizarstvu Oblak Boštjan  Navodila za uporabo ekey dobite iz naše strani, če se odločite za izdelavo vrat na principu odklepanja s čitalnikom prstnih odtisov, sam set vsebuje:

  • čitalec Ekey home ali Ekey Integra, poleg čitalca v vrata vgradimo sistem za prehod kabla iz vratnega krila do vaše omarice z elektično napeljavo,
  • v vhodna vrata namestimo tri točkovno ključavnico GU Automatic Security na motorni pogon in vse skupaj zvežemo v eno celoto, katero pridobite z nakupom vrat.

Čitalec prstnih odtisov lahko montiramo na vse modele vhodnih vrat narejenih iz masivnega lesa.

(ogled modelov vhodnih vrat na povezavi)

ŽELITE ODGOVOR NA VAŠE VPRAŠANJE, Pišite nam: 

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Zadeva

Kontaktna številka (obvezno)

Vaše sporočilo